Janikovszky nap

AZ ÉV LEGFONTOSABB HETE  AZ ISKOLÁNKBAN

 

Ebben az iskolában az a szokás, hogy minden évben az ötödik osztályos gyerekek meglátogatják névadónk, Janikovszky Éva sírját. Idén minket ért az a megtiszteltetés, hogy elmehettünk Éva nénihez. Április 24-én, hétfőn, egy nappal Janikovszky Éva születésnapja után mentünk el a temetőbe. Az iskola minden diákja és tanára nevében születésnapi ajándékokat vittünk, a koszorú mellett együtt énekeltünk, és elmondtuk, hogy miért nagyon jó ebben az iskolában ötödikesnek lenni.

Pénteken az iskolai Janikovszky-szobornál is elmondhattuk, hogy mit üzenünk Éva néninek, majd megkoszorúztuk a szobrot. Sós Zsuzsa igazgató néni felavatta a Büszkeségeink falát. Sok-sok barátunkkal együtt mi is rajta vagyunk! A mi iskolánknak nagyon sok büszkesége van. Ezért is fantasztikus ebbe a suliba járni! Szüleink is nagyon büszkék voltak ránk, mi pedig ujjongtunk, amikor megláttuk fényképünket a falon.

A Janikovszky-napon az elsősök jobbnál-jobb táncokat adtak elő. Majd a nyolcadikosok felavatták az elsősöket, akik esküt is tettek. Nagyon megható volt, eszünkbe jutott, amikor mi voltunk elsősök és kicsit vártuk már, hogy nyolcadikosok legyünk.

Az eskü után következett a szülők tánca. A Sofia-ra táncoltak, nagyon mulatságos volt. Másodszorra mi is bekapcsolódhattunk.

Az egész hét nagyon izgalmas, megható volt, de sokszor nevettünk is. Reméljük, sokáig megmaradnak ezek a szokások az iskolánkban.

Képeket megtekinthetik a Galéria / 2016/17 menüpont Janikovszky album alatt!

Kabelács Andrea és Tóth Krisztina

5.b osztályos tanulók