HÍREK/AKTUALITÁSOK

Az iskolánk 2018/2019 beiskolázási körzete az alábbi linken megtalálható!Mosolyogni tessék !

A kép kattintásra nagyítódik!


Hasznos és kellemes családi programok a Janikovszkyban

Pályaorientációs és családi napot rendezett iskolánk 2018. október 13-án. Ötödikes és hatodikos tanulóink koncerten, illetve rend- és katasztrófavédelmi előadáson vehettek részt. Utóbbin volt jelen az újságírás iránt érdeklődő diákunk, Kalas Tamás, aki az alábbi tudósításával számol be nekünk az erről és eseményről:

Számomra rendkívül érdekes volt a “Hogyan védjük a katasztrófát?” című előadás, amelyen nem csupán a balesetvédelem, a tűzoltás és a láng került szóba, de még a csernobili atomrobbanás is. Ezután osztályonként mindenki más-más termekbe ment. Volt Drog-Totó, ahol olyan szemüvegeket lehetett felpróbálni, amitől az ember úgy látja a világot, mintha ivott vagy drogozott volna, volt gyermekjogokról szóló foglalkozás, amelyen egy a témakörről szóló kérdőívet kellet kitöltenünk és volt egy gyermekzaklatás elkerüléséről szóló program is.

 

Sok gyermek mindeközben sorversenyen vehetett részt. Ez utóbbiról tudósít bennünket újságíró-gyakornokunk, a hatodik osztályos Zukály Zsombor:

Szombaton a „második órában” sorversenyt rendeztek a Janikovszky Éva Általános Iskolában. A sportvetélkedőn kizárólag felsősök vehettek részt. A versenyzők közt szerepelt az 5.b, az 5.c, a 6.b és a 6.d, a csapatoknak pedig hét taggal kellett rendelkezniük. Ebből a hét főből egy-egy cserejátékosnak számított, akiket minden feladat végén váltottak. A teljesítendő megmérettetések között szerepelt a labdavezetés, a kislabdavezetés seprűvel és egy vízzel teli pohár oda-vissza vitele úgy, hogy a víz ki ne lötyögjön. Az első helyezést végül a 6.d nyerte el, s a csapattagok két zacskó gumicukrot kaptak jutalmul. Ám a többi osztálynak sem kellett csüggednie, hiszen ugyanebből az édességből ők is részesültek egy-egy csomaggal.

Mindeközben a Bárka Kőbányai Humánszolgáltató Központ munkatársai gyermekvédelemhez kapcsolódó programokat tartottak különböző szekciókban, amelyen minden osztály menetlevéllel vehetett részt.

A délelőtt folyamán különféle szabadtéri foglalkozás várta a két állomáshely közt megpihenő gyermekeket: többek között ugrálóvár, arcfestés és aszfaltrajzolás biztosította számukra a kinti szórakozást. Ezt követően vette kezdetét a házi készítésű cukrász- és péksütemények árusítása, amelyről kiküldött tudósítónk, Balázs Gergely számol be nekünk:

11.30-tól elkezdődött a sütivásár, amelyen finomabbnál finomabb süteményeket árultak az ebédlőben. Osztályonként egy-egy asztal állt mindenki rendelkezésére, s ezekre annyi nyalánkságot lehetett tenni, amennyi csak elfért. Az árusok a szülők voltak, a bevétel pedig az osztálypénzeket gyarapította. Szinte minden csak 50 forintba került, mivel iskolánk ebben a tanévben ünnepli az 50. születésnapját. Nagyon ízletesek lettek az édességek, ám az egyik asztalnál hot-dogot is árultak: egy darab 150 forintért, két darab pedig 250 forintért kelt el. A program összességében jól sikerült és az osztálypénz is szépen gyarapodott mindenkinél.

« 2 A 199 »

Balázs Gergely (6.d), Kalas Tamás (6.d), Zukály Zsombor (6.d)


Felmentés iránti kérelmek 2018/2019 tanévre

DÉLUTÁNI FELMENTÉS IRÁNTI KÉRELEM

TESTNEVELÉS FELMENTÉS IRÁNTI KÉRELEM


Fogadóóra

Sós Zsuzsanna intézményvezető hivatalos fogadóóráját a 2018/2019-es tanévben

(első alkalom: szeptember 3.)

hétfőnként 14:30-16:00 között tartja.

Előzetesen bejelentkezni a 262-0087-es telefonszámon az iskolatitkároknál lehet.


Célnyelvi mérések eredményei

6. ab eredmények

8. ab eredmények

Idegen nyelvi mérési eredmények

6. Évfolyam eredményei

8. Évfolyam eredményei


Összesített Verseny eredmények a 2017/2018 tanévről letölthető itt.