HÍREK/AKTUALITÁSOK

VERSENY / ISKOLAI FORDULÓ

5. évfolyam: Természetismeret

I. Gáspár Gábor 5.b

II. Gandulam Gendendorj 5.c

III. Komáromi Barnabás 5.c

6. évfolyam:  Természetismeret

I. Egewart Máté 6.c

II. Zukály Zsombor 6.d

III. Guo Si Yuan/Lilla 6.c

7-8. évfolyam: Biológia

I. Becker Panna 8.b

II. Nagy Alexander 8.b

III.Dányi Dorina 7.b

7. évfolyam: Földrajz

I. Mága Zsanett 7.a

II. Dányi Dorina 7.b

III. Kabelács Andrea 7.b

III. Németh Barna István 7.b

 


Tisztelt Szülők!

A téli szünet munkanapjaira: 2018.12.27.(csütörtök), 2018.12.28.( péntek),  és 2019.01.02. (szerda) ügyelet igényelhető a portán található igénylőlap leadásával. Az ügyelet helyszíne: Üllői Úti Általános iskola ( 1101 Üllői út 118. ) Az igénylőlap leadási határideje: 2018.december 5. Az igénylőlap megtalálható az iskola honlapján is.

Igénylőlap letöltés


Halloween

Különleges Mindenszentek előestéje
A Janikovszky Éva Általános Iskolában sor került a Halloween megrendezésére 2018. október 26-án.
Szörnyen sok programmal készült az iskola, amelyek teljesítésével pontokat lehetett gyűjteni. Az az osztály nyert, amelyik a programsorozat végére a legtöbb pontot szerezte meg.

Rendeztek például tökdobáló, tökfaragó, makettszellemkastély-készítő, „A legtökösebb terem” címmel tanterem-szépségversenyt, és mint mindig, ezúttal is volt büfé.

Nagy népszerűségnek örvendett az Undibödön fantázianévre hallgató foglalkozás, amelyen egy pokróccal letakart tésztaszerű valamibe kellett belenyúlnia mindenkinek, hogy megtaláljon egy sárga színű műanyag tojást, a teljesítésért pedig egy kártyát lehetett szerezni.
Itt rendkívül hosszú sor állt és volt alkalom, amikor meg lehetett lesni, mi van a bödönben.

A szintén közkedveltnek nevezhető Szemgolyómentés című állomáson egy kanállal kellett átvinni egy „látószervet” különféle akadályokon keresztül. A pálya lényege az volt, hogy „élve” kimentsük a szemgolyót, azaz nem volt szabad leesnie a kanálról. Ha viszont leesett, muszáj volt visszaállni a sor végére és újrakezdeni az egészet. A „kijátszásért” egy kártya járt.

A Boszorkányterelő pálya lényege az volt, hogy boszorkányseprűvel mindenki végigtereljen egy kis műanyag golyót a bóják között. Az akadály végén golfszerűen kellett begurítani a labdát egy csőbe. Annyi ponttal gyarapodott az osztály, ahány labda begurult a csőbe. Ha egy sem ment be, azért csak egy pont járt.

Az iskolai Halloween egyik újabb kedvelt állomása volt a Quiz, amelyen az A és a B feladatlapból csak az egyiket kellett kitölteni. Mind a 10 kérdéshez 3-3 válaszlehetőséget adtak.
Hasonlóan népszerűnek számított a Szellemtorony, amelynél 3-4 üdítősüveget kellett egymásra rakni. Nem volt lehetetlen küldetés, ám a gyerekek elég sokat szenvedtek azon, hogy négyet egymás tetejére tegyenek. Mivel mindenki számára kifejezetten nagy kihívást jelentett ez a mutatvány, a legtöbb csapat valószínűleg egyszer veselkedett csak neki.
A horrorkamra ígérkezett a legizgalmasabb helyszínnek, mivel egy rémületes, ijesztő labirintust állítottak fel benne. Az egyik részén egy furcsa „trutyiba” nyomták bele a kezünket. Bizonyára mindenki feltette már magának a kérdést, hogy egyáltalán be merjen-e menni oda. Mi is tűnődtünk azon, hogy bemerészkedjünk-e a félelmek házába, míg végül bementünk. És nem bántuk meg: a Janikovszky-féle Halloween emlékezetes élményt nyújtott mindannyiunknak.

A Mindenszentek előestéjéről Hupczik Lilien, Révész Nóra, Zukály Zsombor, Kalas Tamás és Balázs Gergely tudósította olvasóinkat.


A Simonyi Zsigmond Kárpát-medencei helyesírási verseny kerületi fordulóján nagyszerű eredményeket értek el tanítványaink:

  1. évfolyam: Paczkó Eszter 5.a osztályos tanulónk – 1. helyezés
  2. évfolyam: Brunn Vencel 6.c osztályos tanulónk – 1. helyezés

                          Szirt Máté 6. c osztályos tanulónk – 2. helyezés

1.helyezést elért tanulóink továbbjutottak a budapesti fordulóra.

Gratulálunk, jó felkészülést kívánunk a következő fordulóra!

Felkészítő tanárok: Péteri Zsófia, Albert Adrienn


Kerületi Szépolvasó Verseny

Draveczki-Ury Zénó 4. c osztályos tanulónk a kerületi Szépolvasó Versenyen 1. helyezést ért el, a budapesti fordulón Kőbányát és iskolánkat is képviseli.

 

Gratulálunk!

 

 

 

Felkészítő tanár: Horváth-Nesuta Fruzsina


Bólyai Matematika Csapatverseny 2018/2019-es tanév

Iskolánk tanulói a legmagasabb pontszámú körzetben az alábbi nagyszerű eredményeket érték el:

Évfolyam Csapattagok/osztály Helyezés Felkészítő tanár
6. Novák Kristóf/6.a

Horváth Barna László/6.a

Vo Hoang Nam/6.a

Csabai Zalán Ferenc/6.a

12. hely Fáy Ildikó
6. Csősz Ádám/6.b

Lukovics Tamás/6.b

Okolicsányi Sára/6.b

Buczkó Ákos/6.b

7. hely László Árpádné
7. Diószegi Benedek/7.a

Orosz Bence/7.a

Orosz Dániel/7.a

Kostyán Dominik/7.a

9. hely Horváthné Szarvas Jolán
7. Dányi Dorina/7.b

Karikó Brigitta/7.b

Tégel Kitti/7.b

Virág Anna/7.b

7. hely László Árpádné
8. Kiss Míra/8.b

Somlai Dóra/8.b

Györke Angéla Barbara/8.b

Faraga Tamás/8.b

9. hely László Árpádné
8. Molnár Zsuzsanna Dóra/8.a

Basa Franciska/8.a

Bas Türkan Ayyüce/8.a

Jáger Vivien/8.a

12. hely Horváthné Szarvas Jolán

 

Gratulálunk diákjainknak, köszönjük felkészítő tanáraink munkáját!


Az iskolánk 2018/2019 beiskolázási körzete az alábbi linken megtalálható!Mosolyogni tessék !

A kép kattintásra nagyítódik!


Hasznos és kellemes családi programok a Janikovszkyban

Pályaorientációs és családi napot rendezett iskolánk 2018. október 13-án. Ötödikes és hatodikos tanulóink koncerten, illetve rend- és katasztrófavédelmi előadáson vehettek részt. Utóbbin volt jelen az újságírás iránt érdeklődő diákunk, Kalas Tamás, aki az alábbi tudósításával számol be nekünk az erről és eseményről:

Számomra rendkívül érdekes volt a “Hogyan védjük a katasztrófát?” című előadás, amelyen nem csupán a balesetvédelem, a tűzoltás és a láng került szóba, de még a csernobili atomrobbanás is. Ezután osztályonként mindenki más-más termekbe ment. Volt Drog-Totó, ahol olyan szemüvegeket lehetett felpróbálni, amitől az ember úgy látja a világot, mintha ivott vagy drogozott volna, volt gyermekjogokról szóló foglalkozás, amelyen egy a témakörről szóló kérdőívet kellet kitöltenünk és volt egy gyermekzaklatás elkerüléséről szóló program is.

 

Sok gyermek mindeközben sorversenyen vehetett részt. Ez utóbbiról tudósít bennünket újságíró-gyakornokunk, a hatodik osztályos Zukály Zsombor:

Szombaton a „második órában” sorversenyt rendeztek a Janikovszky Éva Általános Iskolában. A sportvetélkedőn kizárólag felsősök vehettek részt. A versenyzők közt szerepelt az 5.b, az 5.c, a 6.b és a 6.d, a csapatoknak pedig hét taggal kellett rendelkezniük. Ebből a hét főből egy-egy cserejátékosnak számított, akiket minden feladat végén váltottak. A teljesítendő megmérettetések között szerepelt a labdavezetés, a kislabdavezetés seprűvel és egy vízzel teli pohár oda-vissza vitele úgy, hogy a víz ki ne lötyögjön. Az első helyezést végül a 6.d nyerte el, s a csapattagok két zacskó gumicukrot kaptak jutalmul. Ám a többi osztálynak sem kellett csüggednie, hiszen ugyanebből az édességből ők is részesültek egy-egy csomaggal.

Mindeközben a Bárka Kőbányai Humánszolgáltató Központ munkatársai gyermekvédelemhez kapcsolódó programokat tartottak különböző szekciókban, amelyen minden osztály menetlevéllel vehetett részt.

A délelőtt folyamán különféle szabadtéri foglalkozás várta a két állomáshely közt megpihenő gyermekeket: többek között ugrálóvár, arcfestés és aszfaltrajzolás biztosította számukra a kinti szórakozást. Ezt követően vette kezdetét a házi készítésű cukrász- és péksütemények árusítása, amelyről kiküldött tudósítónk, Balázs Gergely számol be nekünk:

11.30-tól elkezdődött a sütivásár, amelyen finomabbnál finomabb süteményeket árultak az ebédlőben. Osztályonként egy-egy asztal állt mindenki rendelkezésére, s ezekre annyi nyalánkságot lehetett tenni, amennyi csak elfért. Az árusok a szülők voltak, a bevétel pedig az osztálypénzeket gyarapította. Szinte minden csak 50 forintba került, mivel iskolánk ebben a tanévben ünnepli az 50. születésnapját. Nagyon ízletesek lettek az édességek, ám az egyik asztalnál hot-dogot is árultak: egy darab 150 forintért, két darab pedig 250 forintért kelt el. A program összességében jól sikerült és az osztálypénz is szépen gyarapodott mindenkinél.

Balázs Gergely (6.d), Kalas Tamás (6.d), Zukály Zsombor (6.d)

 

« 2 A 199 »

 

 

 

Családi és pályaorientációs napunkról (2018. október 13.) írt a www.10kerkult.hu :

http://www.10kerkult.hu/suli/11041-a-gyerekek-elsodortak-a-beszedeket.html


Felmentés iránti kérelmek 2018/2019 tanévre

DÉLUTÁNI FELMENTÉS IRÁNTI KÉRELEM

TESTNEVELÉS FELMENTÉS IRÁNTI KÉRELEM


Fogadóóra

Sós Zsuzsanna intézményvezető hivatalos fogadóóráját a 2018/2019-es tanévben

(első alkalom: szeptember 3.)

hétfőnként 14:30-16:00 között tartja.

Előzetesen bejelentkezni a 262-0087-es telefonszámon az iskolatitkároknál lehet.


Célnyelvi mérések eredményei

6. ab eredmények

8. ab eredmények

Idegen nyelvi mérési eredmények

6. Évfolyam eredményei

8. Évfolyam eredményei


Összesített Verseny eredmények a 2017/2018 tanévről letölthető itt.